Πιλοτική Λειτουργία

Διάκριση στα Best City Awards 2022 για τον Δήμο Μεγίστης

Αναρτήθηκε στις 21/03/2022, στην κατηγορία Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Μεγίστης διακρίθηκε στα Best City Awards 2022, κερδίζοντας 2 βραβεία για τις ψηφιακές του υπηρεσίες, που υλοποίησε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας  Crowdpolicy.

Best City Awards 2022, που διοργανώνει η Boussias Communications για 5η χρονιά, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές, που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου οι πόλεις να είναι έξυπνες, ψηφιακά προηγμένες, και οικονομικά βιώσιμες. Η επίσημη ανακοίνωση των Νικητών πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2022 στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2022, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν στον Δήμο Μεγίστης:

  1. Gold Βραβείο: Καινοτόμα υπηρεσία “Social Wi-Fi” της Crowdpolicy: Δωρεάν παροχή WiFi hotspots στους πολίτες του Δήμου Μεγίστης – κατηγορία 3.7 Κοινωνική Ευθύνη / Social Responsibility.

Το Social Wi-Fi παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο internet σε όλους τους πολίτες, επισκέπτες και επιχειρήσεις της πόλης, με στόχο την ενίσχυση της κοινότητας, αλλά και την προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας. O Δήμος Μεγίστης αποτελεί έναν από τους πρώτους Δήμους υλοποίησης ασύρματου δικτύου σύνδεσης, και μέχρι στιγμής έχει σύνολο, πάνω από 20 σημεία πρόσβασης σε όλη την περιοχή και πάνω από 500 συνδέσεις καθημερινά.
Μάθετε Περισσότερα: https://hello.crowdapps.net/index/crowdapp/social-wifi/

  1. Bronze Βραβείο: Digital Local Government Framework by Crowdpolicy: H νέα διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης του Δήμου Μεγίστης – κατηγορία 1.3.5 Εξειδικευμένα Έργα που συμβάλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών προσφέροντάς τους υπηρεσίες της δημόσια.

Το Portal Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αξιοποίηση τεχνολογίας AI μέσω του Αυτόματου Ψηφιακού Βοηθού του πολίτη – Chatbot, προσφέρει ψηφιακες υπηρεσίες διαφάνειας, προβολής και συμμετοχικότητας. Βασικός στόχος του είναι η έγκαιρη και η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου, συνδεδεμένη με πολλαπλές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διευκόλυνση τους, καθώς και η ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας.


Επισκεφθείτε το portal του Δήμου Μεγίστης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.kastellorizo.gov.gr