Πιλοτική Λειτουργία

Αξιοθέατα

Γαλάζιο Σπήλαιο

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού και ένας λόγος για να πάτε στην Μεγίστη, Καστελλόριζο και να δείτε αυτό το υπέροχο γεωλογικό θαύμα. Το σπήλαιο ονομάζετε επίσης Τρύπα και Φοτσαλίκι.

Μουσείο

Στην τοποθεσία κάτω από το κάστρο του λιμανιού βρίσκετε το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού. Τα δωμάτια είναι οργανωμένα χρονολογικά. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην αρχαία Μεγίστη με σημαντικά ευρήματα. Στο δεύτερο έχει τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια έως και την Βυζαντινή περίοδο. Στο τελευταίο δωμάτιο υπάρχουν φορεσιές και οικοσκευές από το παραδοσιακό σπίτι του 19ου αιώνα.

Λαογραφικό Μουσείο

Το λαογραφικό μουσείο βρίσκετε στο παλιό Τζαμί και αξίζει να το δείτε για να μάθετε περισσότερα για την Ιστορία του νησιού.

Παλαιόκαστρο

Η αρχαία ακρόπολη της Μεγίστης στον λόφο του Παλαιοκάστρου αποτελούσε την κεντρική οχυρωμένη εγκατάσταση του νησιού και είναι του 4ου αιώνα π.Χ. Στο μεσαίωνα χρονολογούνται οι εκτεταμένες επεμβάσεις στη τοιχοδομία της οχύρωσης. Οι νεότερες εκκλησίες τα πολυβολεία και οι φθορές από τους βομβαρδισμούς μαρτυρούν την πολυκύμαντη ιστορία του.

Ο Άγιος Γεώργιος του Βουνού

Αν είσαι γυμνασμένος δοκίμασε να ανέβεις τα 400 σκαλιά που οδηγούν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Βουνού το οποίο χτίσθηκε το 1759. Μέσα στο Μοναστήρι υπάρχει κατακόμβη του Αγίου Χαράλαμπου και υπάρχει μικρή πηγή που αναβλύζει νερό.

Λυκιακός Τάφος

Πρόκειται για τάφο του 4ου αιώνα π.Χ., λαξευμένο στους πρόποδες του Κάστρου που είναι ακόμη ένα μνημείο που μπορείτε να επισκεφτείτε. Οι κάτοικοι της περιοχής της Μικράς Ασίας ονομάζονταν Λύκιοι γιατί ο θεός τους, ο Λύκιος Απόλλωνας, λατρευόταν ως λύκος.

Το Κάστρο

Το φρούριο ανακατασκεύασαν οι Ιωαννίτες Ιππότες τον 13ο αιώνα πάνω στον χώρο που είχε κατασκευάσει ο επιστάτης (έπαρχος Ρόδου) Σωσικλής Νικαγόρας στους αρχαίους ελληνικούς χρόνους.

Πεζοπορία

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια στο νησί και αυτοί που αγαπούν την φύση και όχι μόνο μπορούν να εξερευνήσουν το νησί και να δουν την ομορφιά του και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του.

Υπάρχει και λεπτομερής χάρτης που μπορείτε να αγοράσετε.

Τα γλυπτά του Αλέκου


Ο Αλέξανδρος Ζυγούρης είναι γλύπτης που μένει στη Μεγίστη, Καστελλόριζο τα τελευταία 35 χρόνια και έχει δημιουργήσει στα βράχια ένα καταπληκτικό έργο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Μεγίστη σε ένα μικρό μονοπάτι.

Έχει επίσης και εργαστήριο στο κτήριο δίπλα από τα γλυπτά που μπορείτε να επισκεφτείτε όταν βρίσκετε στο νησί.