Πιλοτική Λειτουργία

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΤΡΙΤΗ 09.07.2024

Αναρτήθηκε στις 4/07/2024, στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Η Γεωργία Νταγάκη, πάντα πιστή στο κοινό της, κλείνει φέτος μια εικοσαετία ανοδικής και συνάμα σταθερής μουσικής πορείας. Στην καλοκαιρινή περιοδεία του 2024, παρουσιάζει τη δική της μουσική πρόταση, με επιλογές που ξαφνιάζουν, αφήνοντας τον ρυθμό και την ενέργεια της ίδιας και της μπάντας της να μας παρασύρουν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό συμπάν.

Μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα, όπου εκείνη και η μπάντα της περιόδευσαν σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεκινούν τις καλοκαιρινές εμφανίσεις και μας ανταμώνουν στο 

  Λιμάνι του Καστελλόριζου στις 9 Ιουλίου.

Πριν από την κυκλοφορία του νέου δίσκου, «Απέραντη ευτυχία», τον προσεχή Οκτώβριο, μας προσκαλεί σε ένα πρόγραμμα που στον πυρήνα του ισορροπούν με απόλυτο τρόπο, ο δυναμισμός, η δεξιοτεχνία, το πάθος και η συγκίνηση.

Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως «Σύννεφο θα γίνω», «Ίδιο λάθος», «Δε λέει η καρδιά να μάθει», «Σκέτος εγώ», «Ο χορός μου» όχι μόνο δε θα λείψουν από το πρόγραμμα της, αλλά θα δώσουν τη σκυτάλη σε αγαπημένες διασκευές, καθώς και σε τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά της, που θα ακουστούν για πρώτη φορά live.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η ξεχωριστή καλλιτέχνιδα έχει στιγματίσει την ελληνική μουσική με τα τραγούδια της, την αγαπημένη της κρητική λύρα, τις εκατοντάδες εμφανίσεις, τις ξεχωριστές συνεργασίες της με Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon και οι Animals, o Goran Bregovic, οι Violent Femmes κ.α. Αυτοί που ξέρουν καλά τη Γεωργία, γνωρίζουν, επίσης, ότι είναι μία μουσικός που δεν εφησυχάζει ποτέ. Προϊόν τέτοιας αδιάκοπης δραστηριότητας είναι το ΕΡ “Short Distance”, από το οποίο πρόσφατα πήραμε μία “γεύση” με το πρώτο single “Matala”.

«Για μένα φάνταζε πάντα ”μικρή απόσταση” να ενώσω δικούς μου αγαπημένους μουσικούς κόσμους», λέει η ίδια.

«Κόσμους που να αντικατοπτρίζουν το χθες και το σήμερα, και που να σμίγουν τελικά τόσο αρμονικά μεταξύ τους στο τώρα, σαν να υπήρχαν από πάντα. Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την κρητική μουσική, και η ψυχεδέλεια που για μένα κουβαλά, ήταν και θα είναι πάντα ξεχωριστός στα δικά μου αυτιά. Έψαχνα καιρό μια νέα διάσταση που θα φέρει την κρητική λύρα κοντά στους δυτικούς τρόπους και ήχους, στην ηλεκτρονική μουσική, στο beat, χωρίς να χάνει τον δικό της τόσο έντονο, δυναμικό και αναλλοίωτο χαρακτήρα».

Συνοδοιπόροι:

Πάνος Γεωργόπουλος- Ηλ. Κιθάρα

Λουκάς Καλαντζάκος- Τύμπανα

Γιώργος Χριστοδουλάκος- Μπάσο, τραγούδι

Αποστόλης  Καρποντίνης- Λαούτο, κιθάρα.

Επιμέλεια ήχου: Mάκης Δρακόπουλος

Επιμέλεια παραγωγής: ARTONICA PRODUCTION

Γεωργία Νταγάκη: You Tube | Facebook | Website

Artonica Productions